zaterdag 18 mei 2013

Ons eerste verslagje op deze blog, spannend!

Verslagje van ons dagje, vrijdag 17 mei 2013

Een namiddag vol met muziek en instrumenten, dolle pret!

Een muisje kwam uit een huisje gekropen piep piep. Wie durft mij aaien? Het muisje had 3 huisjes en ging zich verstoppen. De kinderen mochten raden in welk huisje. Eerst was het makkelijk met huisjes in 3 verschillende kleuren. Daarna werd het moeilijk, met 3 huisjes in dezelfde kleur. Muis muis, waar ben je? De muis zit in haar huis. Zit ze hier? Zit ze daar? Wie het weet die zegt het maar! Onze Kobe keek nauwlettend toe en vond de muis terug! Maxim en Isaac vonden het erg spannend. Henri en Ahmed moesten hard lachen.

Daarna toonde de juf een gek instrument, maar onze Henri herkende het onmiddellijk 'Een triangel' riep hij. Dat klinkt een beetje zoals een bel, vonden onze kinderen. Als we de triangel hoorden mochten we de armen in de lucht steken. Was het geluid weg, de armen naar beneden. En natuurlijk om beurt eens de bel laten luiden, dat was lachen! Bo vond het ook een leuk geluidje, ze kreeg er niet genoeg van.

Het leukste spel was toch het verstopspel onder het laken. Wie is er weg? En raden maar. Juf Inneke had zich ook verstopt onder het laken. Henri vond het geweldig! Een spook.

In de doos zaten nog leuke instrumenten, die werden grondig getest. Verschillende  geluiden hoorden we. Kobe nam de kokofoon, hé dat geluid lijkt op dat van een paard. Henri ging volledig voor de toeter. Maxim voor de maraca en hij vond dat het ook een beetje weg had van een microfoon. Ruken koos voor de tamboerijn. Ahmed voor de stokjes, tik tik tik… Bo mocht samen met de juf lawaai maken met de belletjes ….

Dan was het tijd om alle benen en armen los te gooien. Maxim, Kobe en Isaac gingen
breakdancen. Ahmed en Henri gingen de polonaise dansen.

Djing, boef, bam, ... het was een super leuke namiddag!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten