maandag 2 september 2013

verslagje van ons eerste GEWELDIGE schooldagje!, maandag 2 september 2013

Verslagje van ons dagje, maandag 2 september 2013

Hoi hoi,
wat een leuk feestdagje was het vandaag! Het begon 's morgens al op de speelplaats, alle vriendjes terug samen!! Dikke knuffels werden uitgedeeld, ook aan de juf!! Hoe fijn om zo te kunnen starten! Bo heeft de hele dag met een lach op haar gezicht rond gelopen.
In onze klas zitten nu 6 vriendjes: Henri, Ruken, Kobe, Ahmed, Bo en Isaac. Helaas is onze Maxim er niet meer bij, hij verhuisde naar Anderlecht en gaat daar naar school.

In de klas vielen de mondjes open van verbazing! Er zijn wel wat veranderingen: de onthaalhoek is op een andere plaats, er is een puzzelhoekje bijgekomen, de werkhoeken staan op 1 lijn, .... ezeltjes overal!!! Kobe zag alles en kwam het aanwijzen bij de vriendjes, Henri zijn gezicht sprak boekdelen, ... allemaal zo gelukkig!

Tijdens het onthaal ontdekten we ook nieuwe dingen: zo is er een 'Herman' de ezelknuffel, er is een liedje over Herman. En ook een nieuw onthaallied. Er zijn nieuwe kalenders (het weer, takenkalender, ...) Jaja, we gaan er tegenaan :-)

Na het onthaal hebben we een lekker drankje gemaakt om zo het nieuwe schooljaar in te luiden. Kijk maar naar de foto's. We mochten ook een leuke versiering kiezen voor ons glas. Dan klinken en santé doen op het nieuwe jaar ... Kobe kreeg er de slappe lach van! juf Inneke had ook reuzegrote rietjes! Toch eens proberen of we daar ook mee kunnen drinken :-)

Er werd op ons eerste dagje ook gewerkt in onze werkhoeken, bij de juf mochten we het nieuwe stappenplan van het snackmoment ontdekken. Zo leren we om zo zelfstandig mogelijk dit moment te beleven (boekentas maken, opruimen, tafel afkuisen, mondje wassen, ...) Werken maar! :-)

In de namiddag vertelden we een grappig verhaal van een ezel en een geit. Geit werd wakker van veel lawaai. Geit was bang en ging ezel zoeken, maar ezel was niet in zijn bed. Uiteindelijk zat hij beneden in de keuken veel lawaai te maken en boterhammen te eten. Daar had geit ook wel zin in! Al het eten mee naar boven en lekker smullen in het bed. Dit vonden de kinderen heel leuk, om te kijken wat allemaal: ijsjes, hamburgers, boterhammen, taarten, wortels, appels, .... Daarna hebben we een huisje geschilderd voor Herman de ezel en wat gespeeld in onze klas.

Een fijne eerste dag!!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten