zaterdag 14 september 2013

Winkelen, verslagje van ons dagje vrijdag 13 september 2013

Verslagje van ons dagje, vrijdag 13 september 2013

Henri wist 's morgens al zeer goed wat we vandaag gingen doen nl winkelen!! 
Maar wat gaan we kopen? Een tandenborstel + tandpasta voor het nieuwe schooljaar. Zo kunnen we in de klas ijverig oefenen.
Flink hebben we gestapt naar de winkel 'Spar'.
In de winkel mochten eerst Isaac en Ahmed met juf Jolijn op zoek. De andere kinderen bleven even wachten met juf Dorien (een stagiaire ortho die ons vandaag even kwam helpen). Hé, maar de winkel is helemaal nieuw! Alles staat op een andere plaats, dat zal zoeken worden! Kunnen we de tandpasta vinden bij het vlees? bij het brood? bij de chips? bij de groenten? Een heuse zoektocht! 
We vonden de tandpasta gelukkig wel, maar die stond wel helemaal bovenaan in het rek!
Fier tonen we wat we gevonden hebben
Dan nog betalen, natuurlijk. Isaac en Ahmed leggen alles op de band. We zijn onmiddellijk aan de beurt. Ze leren om geld af te geven en geld terug te ontvangen. Ze kunnen het al goed terug in het geldzakje stoppen.
Dan mochten Henri en Ruken op zoek! Henri keek goed bovenaan de rekken. Ja, daar staat de tandpasta. Henri wilde wel liever de elektrische tandenborstel kopen :-) Aan de kassa moesten we even wachten, maar dit vonden ze niet erg. Henri heeft iedereen vriendelijk begroet in de wachtende rij. Een vriendelijke jongen, vonden de mensen. Ruken wist al goed dat ze centjes mocht afgeven en kon het wisselgeld snel terug stoppen in de portemonnee. Henri deed ook flink zijn best.
En daarna met tandenborstels en tandpasta terug naar school! Wij zijn er klaar voor, wij kunnen beginnen met tanden poetsen in de klas!
Groetjes juf Jolijn 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten