dinsdag 1 oktober 2013

Verslagje van ons kappersdagje, dinsdag 1 oktober 2013

Hallo hallo,

vandaag is onze klas omgetoverd tot een echt kapsalon: een wachtruimte, washoekje en kniptafel. De kinderen merkten bij het binnen komen van de klas dat we wel iets heel speciaal gingen doen :-)

Om beurt mochten ze eerst in het washoekje komen bij juf Sara (stagiaire). Zij spuitte de haren wat nat, daar mochten ze ook aan verschillende flesjes schampoo ruiken en tenslotte kregen ze een lekker lavendelgeurtje in de haren.

Daarna bij kapster Jolijn. Daar werden de haren gedroogd met de haardroger, dat vonden de meesten wel erg leuk. Eerst eens voelen op de hand en dan op het haar. Wie kan al zelf zijn haar drogen? Eens proberen.... Juf had ook een tondeuse. Dat maakt een raar geluid, de kinderen waren toch eerst wat angstig hiervoor. Eventjes voelen op de hand (het beschermhoesje zat er steeds over) en dan ging de juf er even mee kriebelen in de nek (een handdoek over de plaats waar ik met de tondeuse ging). De juf had ook een schaar (geen echte) en knipte aan de haartjes van de kinderen. En dan ten slotte het leukste van allemaal: gel en gekleurde of glitter hairspray!!! De kinderen mochten kiezen!
Isaac en Henri kozen voor groen. Henri wilde ook graag piekjes zoals hij gezien had in het kappersboek. Ahmed en Kobe voor oranje. De meisjes kregen mooie glitters gespoten op hun haar en een speldje. Met een wasbeurt thuis zijn de kleurtjes en glitters dadelijk weg.

Wauw wat een te gek thema!!! Zo leerden we de verschillende handelingen, materialen, b├Ętaprenten en smoggebaren kennen rond het thema kapper!

Veel plezier met de foto's!!!!

Ahmed mag ruiken aan de flesjes schampoo

Even het gezicht bedekken als we met de gekleurde hairspray spuiten

Dit is dan onze wachtruimte met een kappersboek

Isaac zijn haren worden nat gespoten met water

Kobe wacht even op zijn beurt

Henri kijkt alvast wat mooi is

Eens voelen aan de tondeuse, toch wat angstig voor dat geluid.


Kobe kan al zelf zijn haren drogen

Kobe heeft geen angst bij het voelen van de tondeuse

Dit zijn mijn nieuwe haren!!!

 

Knip knip doet de schaar!!!

Even de tondeuse voelen in de nek, maar juf Jolijn houdt er nog een handdoek onder

Henri wil graag wat gel in zijn haar, hij had een piekjeskapsel in het boek gezien!

wij leren de b├Ętaprent en smoggebaar aan van kapper


een mooie vlinder in het haar van Ruken

Bo moest toch wel hard lachen bij het voelen van de haardroger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten