maandag 25 november 2013

verslagje van ons dagje, maandag 25 november 2013

Hallo,

een gezellig onthaal vanmorgen in onze klas. Bij het binnen komen in onze klas hoorden we al Sinterklaasliedjes. Onze speelhoek was ook omgetoverd tot Sint- en piethoekje met hun kledij, schoenen, pruiken, hoedjes, paarden, ... In de klas hingen er ook vlagjes van Sint en piet omhoog, ... wauw!!! Iedereen was erg enthousiast en begon mee te zingen, te klappen, alles aan te wijzen, ... Super leuk en gezellig!

Tijdens het onthaal starten we altijd eerst met Herman uit zijn huisje te halen, maar vandaag zat er nog iemand speciaal in zijn huis nl een spiekpietje met een gsm. Dat vonden we wat vreemd. Dat pietje kan bellen? Naar wie? Sinterklaas?

We leerden vandaag ook de bètaprenten en smoggebaren van Sint en piet. We mochten ons verkleden en .... we mochten elkaar schminken in zwarte piet! Dat vonden ze wel leuk!


In de namiddag vertelde ik het verhaal van 'De Spiekpietjes'! Dit zijn hele kleine zwarte pietjes die sportschoenen dragen en een gsm hebben. Zij vertrekken bij het vallen van de blaadjes naar de huizen van de kinderen. Daar verstoppen ze zich. Ze spieken (= kijken) wie flink is en ook wie af en toe stout is. 's Avonds als iedereen slaapt bellen ze alles door naar de grote zwarte pieten. Die schrijven alles in het grote boek van de Sint. En ja, zo weet Sinterklaas wat wij allemaal doen! Een mysterie opgelost ;-)
De kinderen waren geboeid door het verhaal, nadien mochten ze ook een spiekpietje kleuren. Morgen werken we het verder af en dan kan binnenkort het spiekpietje mee naar huis om ook daar te gaan kijken ;-)

Veel plezier met de foto's

groetjes juf Jolijn
HĂ©, de kleren van zwarte piet en Sinterklaas hangen in de klas!

Ruken had vandaag ook een prachtig kleedje meegebracht, dit toonde ze heel fier met Isaac aan haar zijde

Dag Sinterklaas Henri

 

Henri maakt van Ahmed een echte zwarte piet met zwarte schmink!

Tadaa ... het resultaat!

Sinterklaas Isaac


Nu ook Kobe nog schminken in zwarte piet!


Tadaaa ... zwarte piet Kobe!

In het huisje van Herman de ezel, zit het spiekpietje verstopt!!

Dit is een leuk boek!

Kobe vindt het allemaal wel heel erg boeiend!! Vooral die gsm die het spiekpietje heeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten