zondag 15 maart 2015

Verslagje van een SUPER feestdagje!!! Vrijdag 13 maart 2015

Verslagje van een SUPER feestdagje!!! Vrijdag 13 maart 2015

 Hip hip hoera!!! Vandaag vieren we feest voor Kobe!!! Hij wordt 12 jaar!!!
Naar deze feestdag hebben we lang uitgekeken, want feest vieren dat doen we HEEL graag!
We hebben deze week gewerkt rond het boek 'Rikki is jarig'. In dat boek maakt Rikki samen met zijn mama pannenkoeken voor het verjaardagsfeestje!
Dat gaan wij vandaag ook doen! Wij maken zelf pannenkoeken voor het verjaardagsfeestje van Kobe!! JOEPIE!!!

Aan de hand van een stappenplan met picto's maken we zelf pannenkoeken mmm....
Hoe doen we dat?
1. Eitjes breken: ieder mag 1 eitje breken. 1 ...2...3... en we tikken op de rand van de kom! Wat gaat dat goed!!! Netjes breken we de eieren (samen met de juf ;-)
2. Bloem scheppen in een kom. En nogmaals dikke duim!! Helemaal alleen scheppen we netjes zonder morsen bloem in de kom.
3. we voegen water toe
4. Mixen!!! Woehoe, dat doen we graag! Wel een beetje veel lawaai, vinden onze kids. Sommigen houden de handen op de oren. Maar we vinden het allemaal wel leuk: die kriebeltjes aan onze handen :-)
 Daarna mogen we elk om beurt pannenkoeken komen bakken. Samen met juf scheppen we het deeg op de plaat. Met een speciaal stokje maken we het deeg mooi rond en daarna .... hop draaien we de pannenkoek om!!

Wanneer is het nu feest?

In de namiddag mag Kobe op de stoel gaan zitten. Kijk eens naar zijn verjaardagspet, daar was hij heel blij mee!! Iedereen op school mocht zien dat hij de ster van de dag is!
We zingen voor Kobe en hij krijgt van ieder 3 verjaardagskussen. Wat zijn we blij voor hem, wat een gezellige leuke sfeer in de klas!!! Hier genieten we allemaal van!
Kobe krijgt van Henri en Ahmed een cadeautje, wat een leuke verrassing! Van de klas krijgt hij puzzel van wel 350 stuks van Mickey Mouse!! Een goede uitdaging!!! 
Kobe heeft zelf ook cadeautjes bij voor zijn vrienden. We zeggen elk 'dank u' met het smoggebaar.
Daarna gaan we lekker smullen van die zelfgemaakte pannenkoeken! Mmmm we mogen zelf kiezen en scheppen wat we op de pannenkoek willen. 
En dan beginnen de benen en armen toch te kriebelen! Wij willen DANSEN!!! 
Tafels en stoelen gaan aan de kant en we dansen op onze geleerde dansjes: "Cowboy Joe" en "Waar is dat feestje?". Natuurlijk is er ook nog andere muziek! We gaan uit de bol! Wauw geweldig!!! 

Nog een luide HIP HIP HOERA aan onze Kobe!!!!

Groetjes juf Jolijn 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten