vrijdag 25 september 2015

Verslagje van een ezeldagje, vrijdag 25 september 2015

Verslagje van een ezeldagje, vrijdag 25 september 2015

Wat een gegil en jubelkreten deze ochtend in de rij!!! Onze kids zijn ZOOOO .... enthousiast om naar de ezeltjes te gaan!
Wanneer gaan we juf? Wanneer vertrekken we???
Vlug de daglijn maken in de kring, zodat de kids duidelijk kunnen zien wanneer we kunnen gaan.

Phebe en Kobe rijden mee met juf Jolijn. Aurélie en Mateo met juf Tinne. 
Phebe is zo enthousiast in de auto, ze kan haast niet wachten. Kobe kijkt een beetje gek, hé dit is toch niet de weg naar De Balkende Hoeve? Neen, want wij gaan naar een andere hoeve nl de kampenhoeve in Kampenhout.

Kijk maar op de website: www.kampenhoeve.be 

Oh wauw, wat is het hier groot en mooi!!! We zien de ezeltjes al van ver. Maar eerst mogen we onze boterhammen opeten. Het is mooi weer, dus we kunnen buiten eten mmm..... lekker!
En dan neemt Pascale (eigenares van de hoeve) ons mee op pad. Zij toont ons alles op de kampenhoeve. Hier zijn veel dieren: geitjes en kippen. We mogen ze ook eten geven. Dat is best spannend, zoveel geitjes die naar ons komen. Eerst eten geven vanachter de omheining, dan mogen we op hun weide. Wie durft er stukjes brood van de hand laten eten? Kobe, Aurélie en Mateo durven wel. Phebe is een beetje angstig en gooit de stukjes op de grond. 
Dan kipjes eten geven. Samen met Pascale laten de kids uit hun hand eten.

Wauw, er staat hier ook een grote tipitent!!! Daar gaan we straks ons koekje eten.

En dan naar de ezeltjes, kennis maken. De kids durven dadelijk aaien en borstelen! Dikke duim! Hier zijn vele weides met ezeltjes, we brengen overal een bezoekje.
Er zijn kleine en grote ezeltjes.... De grote ezeltjes komen dadelijk kijken naar ons, ze willen zich graag laten borstelen. 

Nadien nog een koekje eten in de grote tipitent en liedjes zingen!
Het was een leuk eerste bezoekje en kennismaking met de hoeve. Volgende keer gaan we nog wat meer in interactie met de ezeltjes.

Fijn weekend,
groetjes juf Jolijn

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten