donderdag 10 september 2015

Verslagje van een soepdagje, donderdag 10 september 2015

Verslagje van een soepdagje, donderdag 10 september 2015

Hallo hallo,

deze ochtend toonden Kobe en Mateo al fier hun soeppotje ! Yeah wij gaan soep koken in de kookklas vandaag!!!
Het accent lag vandaag op elkaar helpen. Dus maakten we soepteams. Kobe en Phebe gingen samen aan de slag. Ruken en AurĂ©lie samen. En Mateo, Isaac en Emil waren ook een kookploegje. Ieder team kreeg een recept met picto's. Ze moesten aan elkaar vertellen wat ze gingen doen. De groenten halen, elkaar helpen bij het schillen, snijden, stukjes in de kom doen. 
Ik was vaak erg fier op de kookteams, hoe mooi ze konden samenwerken en elkaar helpen. Zo toonde Phebe aan Kobe hoe hij kon schillen en kon ze hem mooi helpen door zijn hand vast te houden. Ook sneed Phebe de wortels in stukjes en mocht Kobe de stukjes in de pot doen. Wat een pret die twee samen!
Aurélie en Ruken konden elkaar helpen met het hakmolentje. Om beurt de hakmolen vasthouden en aan het touwtje trekken.
Mateo, Isaac en Emil brachten voor elkaar wortels, aardappels en ajuinen mee van de tafel. Zij gingen er helemaal voor en schilden en sneden er lustig op los!

Dan alles de pot in en koken, roeren en mixen maar! Vooral het mixen was erg in trek! Ook het kruiden vonden de kids leuk, met een pittige toets van de peper als resultaat ;-)

Ondertussen moesten we ook opruimen, de tafel poetsen, de afwas, ... Niet veel kandidaten voor deze job. Onze Mateo was er wel voor te vinden. Ondertussen ging onze Kobe aan de slag met de borstel.

En dan njam njam smullen maar!!!!! Phebe dekte de tafel voor iedereen en wat werd het plots stil ..... mmmm..... al snel vroegen de kids wat bij en nog en nog .....Zelfgemaakte soep smaakt het best :-)

Ieder mocht ook een potje mee naar huis nemen, maar ik vrees dat er niet veel potjes thuis zijn geraakt. Op het einde van de dag hadden onze kids nog wel zin in wat soep .... dus hebben vele kids hun potje leeg gesmuld :-) Wie dus een leeg potje of geen potje thuis kreeg, had goed gegeten vandaag!!!

Groetjes juf Jolijn


































 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten