maandag 21 september 2015

Verslagje van ons dagje,maandag 21 september 2015

Verslagje van ons dagje, maandag 21 september 2015

Vandaag zijn we gestart met een nieuw themaboek 'Delen is leuk' (Brigitte Weninger, Eve Tharlet. De Vier Windstreken. ISBN 9789051162417)

Micha muis wil een appelfeestje geven en gaat samen met haar vriendje Erik Egel appels plukken. Maar ze zien dat er geen appels meer aan de boom hangen. Micha is boos! Sam heeft de appels geplukt en wil ze niet delen. Dus is er ook geen appelfeest. Erik heeft een idee, waarom houden ze geen pannenkoekenfeest! Hij trommelt zijn vriendjes op en ieder brengt een ingrediënt mee om pannenkoeken te maken: bloem, abrikozenlimonade, eieren, takjes om het vuur te maken. Sam heeft ondertussen spijt gekregen en wil zo graag delen. Joepie! Alle diertjes beslissen dan om een appelpannenkoekenfeest te houden!

 Onze vrienden kregen elk een enveloppe met hun naam er op! Wat zit daar nu in? De nieuwsgierigheid was gewekt. Snel openscheuren. Er zit een uitnodiging in voor een appelfeest op donderdag! Joepie, wat een enthousiasme in de klas!!! 

'Wat gaan we daar eten en drinken?' vroeg Phebe. Misschien moet juf het verhaaltje vertellen, dan weten we het wel op het einde.

En zo beleven wij het avontuur mee. We proeven van de pannekoekenbloem, we drinken abrikozenlimonade, we zoeken mee  de eitjes en takjes.

We beleven de emoties van boos zijn als Sam niet wil delen, verdriet omdat het feestje niet door kan gaan, blij als de vriendjes dan toch uiteindelijk een appelpannenkoekenfeest kunnen houden, ....

Phebe en Aurélie kijken zelfs nog eens extra hard op de prent uit het boek of er echt geen appels meer aan de boom hangen :-) Ze zijn even teleurgesteld als Micha muis.

Nadien leren we verder over delen op een lekkere en speelse manier. Maar wil juf wel delen? De kids worden een beetje boos (net zoals Micha muis in het boek). Dan wil juf wel delen, de kids zijn ook blij. Zo ervaren we dit allemaal wat echter. Onze vrienden helpen om beurt alles verdelen: stukjes appel, wortel, abrikoos, popcorn, .... en lekkere soesjes!!

Kijk maar mee!!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten