donderdag 15 oktober 2015

Verslagje van ons dagje, donderdag 15 oktober 2015

Verslagje van ons dagje, donderdag 15 oktober 2015

Wij maken vandaag champignonsoep (Week van het bos) Mmmm....
Maar dan moeten we wel veel snijden: champignons (heel veel), prei, aardappel, ajuin.
De juffen (juf Tinne en juf Jolijn) komen rond om te helpen. We snijden en doen de stukjes daarna in kommetjes.
 
We volgen ons recept. Bij elk stapje staat een cijfer. Juf zegt dan bv ' wijs nummertje2 aan'. Wat moeten we doen? Kijk goed naar de prentjes ... (zo oefenen we stiekem onze cijfertjes ;-) 

Alles gesneden .... ieder mag een stukje boter laten smelten en dan mag hij/zij zijn kommetje met gesneden groentjes in de kookpot doen. Goed roeren.

Op het einde mogen de kids mixen ... wie durft? Niet iedereen, sommigen zijn een beetje angstig voor het geluid, anderen durven de uitdaging aan. Kobe mag op het einde nog wat room in de soep gieten en dan ..... Mmmm.... soep eten!

Benieuwd naar de smaak ..... Mmmmmmm hoor ik sommige kids zeggen of over hun buikje wrijven!!! 1 kommetje eten, daarna nog een kommetje .... de soep krijgt een dikke duim!
Op het einde van de dag (tijdens snackmoment) eet ieder nog een laatste kommetje en dan is alles op!!! Besluit: champignonsoep is lekker :-)

In de namiddag hebben we een reuzegrote heks geschilderd!! Ieder kind mocht een onderdeeltje schilderen. Kobe was erg fier op zijn resultaat en wilde dat ook graag laten weten. Hij toonde het smoggebaartje 'heks'. De heks lacht ook op een geheimzinnige manier ... hihihihihi .... (dat vonden onze kids te gek als juf dit liet horen ;-)

Veel plezier met de foto's,
groetjes juf Jolijn                                             Dokter Mateo en dokter Isaac aan het spelen

                                          even met de barbies spelen

                                               Onze grote heks is bijna klaar!!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten