donderdag 19 november 2015

Verslagje van een bakdagje, donderdag 19 november 2015

Verslagje van een bakdagje, donderdag 19 november 2015

Mmmmm .... vandaag gaan wij iets lekkers bakken voor kleine krokodil! In ons verhaaltje lusten krokodillen graag bananen, maar op een dag wil kleine krokodil geen bananen meer eten. Hij zou graag eens een kindje lusten ....!!! Mama en papa zijn slim en maken een geweldige taart voor hem, maar kleine krokodil blijft erbij .... hij zou wel eens een kindje lusten! 
Misschien als kleine krokodil van ons bananenbrood eet, wil hij geen kindje meer lusten ...
We proberen het eens!

We gaan aan de slag met het recept. Eerst alles afwegen en dan volgen we de cijfertjes in het recept.' Waar is nummer 1? Zet je vinger erbij, welke prentjes zie? Wat gaan we doen?' vraagt juf Jolijn. Zo werken we alle nummertjes af van het recept (en zo oefenen we ook verder met de cijfertjes ;-)
We gaan eitjes breken, bananen snijden en pletten, mixen, ....
Op het einde proeven we van het deegmengsel, mmmm .... dat smaakt wel lekker! Gaat kleine krokodil dit lusten? En gaan wij dit lusten?
Het bakblik gaat mee naar de kookklas en daar de oven in.
Op het einde van de dag mogen we allemaal een stuk proeven en ja hoor ... kleine krokodil is al fan. Sommige kids van ons lusten het, anderen niet. 

Het recept zit morgen in het weekendmapje. Dit recept mag je houden, probeer het thuis zeker ook eens uit met je kind. 

Het was een leuk bakdagje :-)

En Isaac trakteerde vandaag ook met een lekkere cake voor zijn verjaardag. We hebben deze in de voormiddag op gegeten. De bananencake op het einde van de dag.

Groetjes juf Jolijn


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten