vrijdag 27 november 2015

Verslagje van ons dierenartsdagje, vrijdag 27 november 2015

Verslagje van ons dierenartsdagje, vrijdag 27 november 2015

Hoi hoi,
wat hadden wij een REUZE FIJN dagje vandaag!!! Wat een lachende, vrolijke, nieuwsgierige, leergierige, smakelijke, verwonderde, grensverleggende, aandachtige, meelevende, zorgende, blije, .... gezichten vandaag!!! HEERLIJK!!!

Eerst mochten we 's middags frietjes gaan eten bij Quick in Korbeek-Lo. Terwijl juf Jolijn de bestelling doorgaf, konden onze kids even in de indoor speeltuin spelen. En dan smullen!! Hé, maar waarom eten wij nu frietjes? Is er iemand jarig? Wij vieren de terugkomst van Phebe in onze klas!! Dat had juf Jolijn beloofd aan Phebe. Als ze terug in onze klas is, gaan we met z'n allen frietjes eten!! En ze hebben gesmaakt hoor!! Kijk maar naar de smakelijke foto's :-)

Daarna het grote moment .... waar we met z'n allen zo naar uit hebben gekeken, de hele week al, echt waar ;-) !!!! Het bezoek aan dierenarts An Havet!!
De hele week hebben we onze zieke dierenknuffels geopereerd, verzorgd, verbandjes gelegd, wortels gegeven, ....
Zo vroegen we tijdens het rollenspel ons af: 'Waar moeten wij de thermometer steken bij een paard?' Dat kunnen we aan dierenarts An vragen.
We rijden na de frietjes naar de praktijk van An Havet in Blanden. Kijk alvast maar eens op haar website: http://www.dapanhavet.be/

Eerst wachten we even in de wachtkamer. Onze kids nemen eerst nog stilletjes plaats met hun knuffel, daarna merken we allerlei op en gaan we tot ondekking. Er hangen foto's van operaties, dat vinden we wel interessant. Ook zien we foto's van puppy's: hoe schattig. Hé, er liggen zakjes. Waarvoor dienen die? Daar zitten gratis hondenbrokjes in.

En dan is het aan onze beurt. Hallo dierenarts An!!! We komen stilletjes binnen, we durven zelfs niet echt ... wat is dit nieuw voor ons! We zien zoveel nieuwe dingen? En we horen ook iets! Hé, een poesje!! En daar nog ééntje! Dat zijn zieke poesjes ... we mogen eens gaan kijken. Hier logeren enkele dieren die nog ziek zijn. Zo zijn er vele poesjes, maar ook een hond met een blauw verband aan zijn oor. Ai ai een ander hondje had in zijn oor gebeten. Nog een hond zien we met een baxter in zijn hokje. Ocharme, onze kids zijn echt meelevend en willen alle diertjes troosten ...

Oh en dan mogen we echt meekijken naar hond Ollie. Ollie komt net binnen met zijn baasje en voelt zich niet goed. Hij heeft blijkbaar een ajuin gegeten. We kijken vanop een afstandje mee. Ollie wordt op de grote tafel gezet. Hij krijgt een baxter met een medicijn, daar moet hij van overgeven, zo komt de ajuin er terug uit. Amai, dat vinden we spannend hoor! Zeker het stukje met het overgeven. Onze vrienden kijken nieuwsgierig toe.

Daarna is het de beurt aan ons. Dierenarts An heeft zelf ook een hondje, een hele lieve. Samen met de dierenarts mogen onze vrienden haar hond onderzoeken: naar het hartje luisteren, in de oren kijken, .... Het hondje gaat ook op de weegschaal zitten. Er verschijnen allerlei cijfers, Aurélie helpt lezen. Daarna mogen wij om beurt op de weegschaal. Aurélie vindt dit zo fascinerend, dat ze elk dierenknuffeltje wil wegen. Amai paard chocomousse van Kobe die is zwaar hoor!

Nu is Chocomousse aan de beurt en daarna de andere dierenknuffels. Dierenarts An neemt rustig de tijd, samen met de kids, om de knuffels te onderzoeken. Samen mogen ze met de stethoscoop luisteren, spuitjes geven, verbandjes leggen, ... En joepie, alle dieren worden beter ;-) Hé, wij hadden nog een vraagje ivm de thermometer. Het antwoord krijgen we: in de poep! De kids mogen met de thermometer de temperatuur meten bij paardje Chocomousse (knuffel). 
Iedereen werkt en assisteert nieuwsgierig, leergierig, gemotiveerd, aandachtig, geconcentreerd, .... Ik denk dat dierenarts An veel goede studenten over de vloer heeft gehad ;-)

We bedanken An met een cadeautje. Deze ochtend heeft Phebe dit mogen inpakken. Ook hebben alle kids hun naam op een leuk bedankkaartje geschreven!
Heel erg bedankt aan dierenarts An en haar assistente! Jullie hebben dit FANTASTISCH gedaan!!! De leefwereld van onze kids is wat groter geworden vandaag!!! Heel erg bedankt hiervoor!!! 

Prettig weekend en veel plezier met de foto's :-)
groetjes juf Jolijn


                                          Deze zieke knuffels mogen mee naar de dierenarts
                                         Maar eerst frietjes eten om de terugkomst van Phebe te vieren!
                                           Eten!!! Mmm... lekker!!

                                              En dan naar de dierenarts!
                                          Eerst wachten in de wachtkamer                                          Binnen bij dierenarts An zijn heel veel zieke diertjes.
                                            Een hond met een blauw verband aan zijn oor. Ai ai
                                                    Dan komt hond Ollie, hij heeft een ajuin opgegeten. Dierenarts
                                                    An zorgt goed voor Ollie.Wij mogen meekijken
                                                    Ondertussen begint Isaac al aan de operatie van Chocomousse :-)
                                                 Ollie is terug beter!
                                           Isaac wijst naar het spuitje en naar paard Chocomousse
                                          de dierenarts toont hoe ze nageltjes knipt bij Ollie

                                          De assistente toont hoe ze foto's nemen van de zieke dieren

                                          Phebe ziet iets geks, de assistente toont waarvoor dit dient bij haar knuffel

                                         Dit is de super lieve hond van dierenarts An, hij laat zich graag
                                          onderzoeken door onze vrienden
                                             we mogen met de oorkijker in de oren kijken

                                           En naar zijn hartje luisteren                                            Dan is het de beurt aan onze zieke knuffels, eerst Chocomousse
                                                   Aha, nu weten we waar de thermometer moet ;-) We
                                                   nemen onze taak serieus op en helpen leergierig!                                               Aurélie wil alle dieren wegen                                          Dank je wel aan de lieve dierenarts An en haar assistente,
                                          wat hebben jullie dit bezoek FANTASTISCH gemaakt voor ons!!
                                           We geven een doos met lekkere chocolade zeepaardjes
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten