woensdag 2 maart 2016

Verslagje van een postdagje, woensdag 2 maart 2016

Verslagje van een postdagje, woensdag 2 maart 2016

Hoi hoi,

vandaag hebben we ons verdiept in de wereld van De Post. Juf Jolijn heeft een postkar in de klas, daarin staan alle spulletjes die we nodig hebben om brieven en kaartjes te maken.
We mochten allemaal rond de grote tafel zitten, lekker gezellig brieven/ kaartjes schrijven naar elkaar! Heel plezierig en leerrijk, want op een speelse manier leren we zo:
* dat er in een brief/ kaartje een woordje kan geschreven worden. Juf had speciale bladen bij met woordjes om over te schrijven (tof, lief, sorry). Ook dat we onze eigen naam erbij moeten schrijven om te laten weten van wie de brief komt.
* brieven vouwen en passen in een envelop.
* een envelop sluiten: met een papiertje om er af te trekken of om te likken op de plakstrook.
* dat er een naam op de envelop moet geschreven worden of geplakt. En liefst aan de voorkant van de envelop
* dat er een postzegel op moet en we leren ook deze juist te plakken. We knippen oude postzegels uit of ontwerpen zelf ééntje.
* we oefenen op een functionele manier letters schrijven: naam, achternaam, straat. 
Plezierig is het dan om in elkaars brievenbus een envelop te mogen steken. Ook de postbus van Bpost wordt gebruikt!

Isaac en Ruken maakten zelfs verliefde brieven (zoals in het verhaal 'Sarie vindt een brief'). Isaac en Ruken deden wat lippenstift op en kusten op hun blad. Ook spoot Isaac wat parfum erbij. Voor wie is die brief? 
Mateo en Aurélie waren ook zeer ijverig met woorden schrijven, ze maakten voor iedereen in de klas + nog andere juffen brieven!! Super!!!

Op dinsdag brachten we ook een bezoek aan De Post in Heverlee. Helaas was de batterij op van het fototoestel, gelukkig nog ééntje kunnen nemen. De kids moesten onderweg goed uitkijken naar het logo van De Post! En ja hoor, onze Kobe had dit het eerst gespot! Bij de post kwam juist de postbode de brievenbus legen en alles naar zijn bestelwagen brengen: zakken vol brieven en pakjes!
Binnen in het kantoor keken we eens rond: tafeltjes om te schrijven, postkaarten om te kopen, ... en overal het logo! Dit vonden onze kids super leuk om te zoeken! Dan om beurt postzegels kopen aan het loket: geld afgeven en wisselgeld ontvangen. We mochten ook van onze school Campus Woudlucht een heel deel brieven posten. Om beurt mochten de kinderen een postzegel er op plakken en dan in de grote postbus stoppen. Super! Als afsluiter kreeg ieder kind nog een postzak cadeau! Hoe vriendelijk! Dank je wel!!

Groetjes juf Jolijn





















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten