zaterdag 28 mei 2016

Verslagje van een ezeldagje op de Mispelhoef, vrijdag 27 mei 2016

Verslagje van een ezeldagje op de Mispelhoef, vrijdag 27 mei 2016

Hallo allemaal!!!

Joepie yeah!!!!! Vandaag mogen we naar de Mispelhoef in Kapellen (Glabbeek). Wij gaan een nieuwe ezeltjeshoeve ontdekken!!! Onze kids staan 's morgens in de rij al te springen met hun laarzen in een zak!!!

Op de Mispelhoef staat Liselotte ons al op te wachten! Oh wauw, wat is hier veel te bekijken: een grote indianentent trekt onmiddellijk onze aandacht. Al snel kruipen we er eens in. Wat verderop staat een tent met tafels en bankjes, daar mogen we met dit heerlijke weer gaan picknicken. En natuurlijk staan er al enkele ezeltjes ons op te wachten!! 'Hallo' zwaaien we!!! Oh en Liselotte heeft ook nog wat schapen, maar speciale met heel veel krulletjes in hun vacht!

Super super super!!! We voelen ons al heerlijk in ons vel!!! Eerst gaan we lekker picknicken in de grote tent. Ondertussen vertelt Liselotte al wat van haar hoeve en wij vertellen onze naam. Dan de laarzen aan en op verkenning.

Liselotte laat ons eerst de schapen zien, we krijgen wat eten in onze handen en mogen dit aan de schapen geven. Dat vinden we geweldig!!! Emil toont al dat hij een grote dierenvriend is, maar hij is niet alleen hoor!! Mateo, Kobe en Aurélie doen vrolijk mee. Isaac kijkt liever even vanop een afstandje.

Dan gaan we naar de ezelweide. Als we op het bankje zitten legt Liselotte ons eventjes uit dat we niet mogen roepen en lopen op de weide. Daar houden de ezeltjes niet van. En dan is het grote moment aangebroken!!! Joepie!!! Hier houden we van!!! 
We begroeten de ezeltjes, ieder op zijn manier: een voorzichtige of vluchtige aanraking, al borstelend door de vacht, ons hoofd op de buik, ... sommigen wat angstig, anderen al overwinnend of meteen ondernemend ... Er zijn kleine ezeltjes, grijze ezels, bruine ezels en 1 grotere ezel, ...

Emil wil dolgraag op een ezel zitten, Liselotte maakt 2 ezeltjes klaar om op avontuur te trekken door de weilanden: Filemond en Armand (Mandje voor de vrienden ;-) En zo wandelen we door kleine padjes in Kapellen. Onderweg wisselen we om beurt. Emil start, hij zit fier en recht op de ezel. Aurélie heeft graag dat iemand dichtbij haar blijft, zij overwint haar angst! Mateo gaat ook vlotjes op de ezel en zit er ontspannen bij!! Kobe geniet als hij op de ezel zit!! Isaac kijkt vanop een afstandje, maar als hij er éénmaal op zit, lijkt hij het leuk te vinden en kan zich even ontspannen: super!!! Ook met Mandje mogen de kids om beurt wandelen en het touw vasthouden. Wat een prachtige wandeling, we hebben allemaal erg genoten!! En ik? Ik was een fiere en blije juf om mijn kids zo te zien genieten en ontspannen!!

Terug op de Mispelhoef hebben we ons koekje nog opgegeten en goed gedronken, daarna was het tijd om naar school te keren!!

Liselotte, wij hebben een fantastische ervaring opgedaan bij jou op de Mispelhoef! Wij komen zeker terug!!!

Kijk zeker maar eens naar de facebookpagina:  
https://www.facebook.com/demispelhoef/?fref=ts

Groetjes juf Jolijn

Campus Woudlucht, school voor buitengewoon onderwijs
Prosperdreef 3, 3001 Heverlee

                                           Lekker picknicken in de grote tent!!
                                                 En deze tent trekt veel aandacht!!




                                              We krijgen eten voor de schapen

                                          2 grappige schapen met veel krulletjes


                                         Isaac kijkt liever vanop een afstandje

                                            Hallo, dag ezeltjes!!




                                             Dit is Liselotte





                                          Super Isaac, hij durft al eventjes de ezeltjes aaien! Ieder op zijn eigen
                                           tempo!



                                               En hup we zijn weg. Met Filemond en Mandje










                                          Onderweg komen de paarden ons al begroeten! Daar zijn we ook
                                          van onder de indruk!



                                            Onderweg rusten we even uit. De ezeltjes mogen lekker knabbelen




Geen opmerkingen:

Een reactie posten