vrijdag 3 juni 2016

Verslagje van een bus- en treindagje, vrijdag 3 juni 2016

Verslagje van een bus- en treindagje, vrijdag 3 juni 2016

Wij vertrekken op avontuur!!!!!

Hoe? Met bus en trein
Naar waar? Een korte, maar toffe trip van Heverlee - Leuven - Heverlee :-)
Waarom? Om de bus en trein te leren nemen en onze wereld een beetje ruimer te verkennen

In de namiddag nemen we bus nummer 2 naar het station van Leuven. Als we de bus opstappen moet ieder zijn eigen kaartje laten zien. 
Aan het station gekomen, zijn we toch wel allemaal een beetje onder de indruk van het grote plein vooraan en de grote inkomhal van het station. Ik hoor hier en daar 'Wauw' roepen ;-)

Om beurt mogen we bij de mevrouw een kaartje vragen richting Heverlee. We moeten ook even vermelden hoe oud we zijn. Fier op onze tickets gaan we eerst naar boven. Daar staan we op de brug boven de treinen. Ik hoor een tweede 'wauw' deze namiddag :-). We horen allerlei en proberen te achterhalen waar de geluiden vandaan komen: Pssssttt... (van de trein), het fluitje van de conducteur, piiieeeep van de deuren die toe gaan, ... En dan na lang wachten vertrekt de trein recht onder ons. We lopen snel naar de andere kant van de brug en wuiven de trein na!!

En hop dan is het aan ons! Onze trein staat te wachten op perron D, we trekken een spurtje en springen de trein op ;-) We kiezen voor een rij stoeltjes allemaal naast elkaar en dan zijn we weg. Joepie!!!!!! 

Na een kort ritje komen we aan in Heverlee, we wuiven de trein en de vriendelijke conducteur nog even na!! Daaag!!!

Waar gaan we nu naartoe? We hebben nog eventjes tijd en trekken naar de mooie speeltuin aan Heverlee kerk. Wauw, zegt Emil als hij deze ziet. Hij is hier nog nooit geweest. Wat een fun beleven we hier nog, kijk maar naar de foto's!!!

Prettig weekend,
ons avontuur is zeker nog voor herhaling vatbaar!

Groetjes juf Jolijn













































Geen opmerkingen:

Een reactie posten