vrijdag 10 juni 2016

Verslagje van een zalig picknickdagje, vrijdag 10 juni 2016

Verslagje van een zalig picknickdagje, vrijdag 10 juni 2016

Oh wauw!! Wat hebben wij een zalige dag met lekker eten en plezier gehad!!!

In de voormiddag maakten we zelf onze broodjes en fruitsla klaar. Dat wilde zeggen: veel snijden. Een goede oefening om komkommer, tomaat, mango, banaan, appel, aardbei te snijden (zachte  en harde ingrediënten). 
We hadden een team banaan: Isaac en Kobe. Zij zorgden dat de bananen gepeld en goed gesneden waren. 
Team appel: Mateo, Emil, Ruken en Aurélie zorgden dat de appels in zeer kleine stukjes werd gesneden.  (zo ook met de andere groenten en fruit). 
Daarna mochten ze individueel zelf hun broodje maken: mayonaise spuiten en open smeren met een mes. Beleg erop, groentjes kiezen en plaatsen, ... Mmmm dat zal smaken!!

Om 12 uur vertrokken we op picknickavontuur in het natuurgebied 'Doode Bemde'. Kijk alvast op volgende link, een echt aanbevolen wandeling: 
https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/doode-bemde 

Zoals in het verhaal 'Meneer Macaroni gaat picknicken' zochten wij ook een geschikt plaatsje: niet te warm, met wat schaduw ... Mmmm daar smulden wij onze broodjes op en dronken we veel water. 

Daarna wandelden we verder door het bos, open weides, we klommen over hekken en onder een afspanning, ... wat een avontuur!!! En dan plots ... in een open sappige groene weide ... in de schaduw van een grote boom ... vonden we de ideale picknickplaats om onze fruitsla op te eten!!! JOEPIE!!!!! Onze kids gingen spontaan liggen op de dekens en genoten! En amai ... die fruitsla ging vlotjes op hoor!!! Dit was echt genieten, ik denk dat de foto's wel voor zich spreken!! Ik denk dat alle vrienden nu wel fijn weten wat 'picknicken' is.

Een echte aanrader om met het gezin eens te doen!!!

Nota: we hebben door hoog gras gewandeld en er waren ook al wat muggen aanwezig. Voor de zekerheid even controleren op mogelijke beten (muggen, teken)

Groetjes juf Jolijn


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten