woensdag 8 juni 2016

verslagje van picknicken, 7 en 8 juni 2016

Verslagje van picknicken, 7 en 8 juni 2016

Oef oef oef ... de weergoden zijn ons gunstig gezind om het thema 'Picknicken ' volop te kunnen beleven en ervaren.

Op dinsdag 7 juni trokken we in de namiddag met picknickmanden (Mateo had er fijn één meegebracht: ideaal!), dekens en een boek naar het bos. Daar hadden we wel zin in!!!! Wat picknicken is, werd ons al snel duidelijk. Eerst zochten we een ideaal plaatsje voor onze dekens. Daar vertelde juf een verhaal van 'Meneer macaroni gaat picknicken'. Alle kids lagen of zaten fijn naast elkaar. Wat was dat genieten!

 Macaroni is uitvinder. Hij heeft vandaag echter geen zin in uitvinden. Hij voorspelt dat het prachtig weer wordt en wil picknicken. Wanneer hij samen met z'n vrienden wil vertrekken, wil de auto niet starten. Ze moeten picknicken in de tuin. Zebra is boos, geeft de auto een schop en plots begint de motor te draaien. Ze zoeken een goede plaats maar altijd is er wel een dier dat een betere plek wil zoeken. De vijver vindt Kat maar niks, de zandvlakte is te warm voor de Olifant, het bos vindt iedereen prima, tot het begint te regenen. Ze rijden verder tot aan een huis waar ze kunnen schuilen. Dit blijkt een heus kasteel te zijn waar bovendien het feest voor de jarige koning niet kan doorgaan omdat iedereen waterpokken heeft. Wat hebben ze geluk ... Wanneer ze thuis komen, blijkt echter dat ze nu ook allemaal waterpokken hebben.

Nadien mochten onze kids op zoek naar een ideale picknickplaats om te eten. Recent staan er in het bos nieuwe picknicktafels. Die wilden we wel eens uitproberen. Mmmm... zo smullen in het bos van iets heel lekkers dat was best wel bijzonder!!! 

Woensdag 8 juni, smeerden we onze boterhammen in de klas en konden dan daarna buiten een picknick houden. Het gras was helaas nog niet helemaal droog en uit vrees voor natte kleren:-) zochten onze vrienden de picknicktafels op! 
En ja hoor, picknicken is helemaal goedgekeurd door onze kids!! 

 Misschien houden jullie thuis ook wel een picknick ;-)
Groetjes juf Jolijn

Dinsdag 7 juni 2016














Woensdag 8 juni 2016





Geen opmerkingen:

Een reactie posten