vrijdag 23 september 2016

Verslagje van een ezeldagje, vrijdag 23 september 2016

Verslagje van een ezeldagje, vrijdag 23 september 2016


Hoi hoi,

blijgezind stonden onze vrienden deze ochtend in de rij! Met hun laarzen in de hand en een smile tot achter hun oren! Kobe had zijn knappe trui met een ezel erop aan. Die kreeg veel bewondering

In de kring toonde de juf via de kaartjes van de daglijn wanneer we precies zouden vertrekken. Luid gejuich bij het kaartje auto en ezel :-)

Bij het uitstappen van de auto zagen we al dadelijk de ezeltjes op de weide, een grote tipi tent, ... zoveel nieuws!!! We gingen op ontdekking!! Alles willen we beleven! De ezeltjes werden al door enkele kids spontaan geaaid.

Eerst lekker boterhammen eten, dan laarzen aan en op de weide bij de dieren. Liselotte is de mevrouw van De Mispelhoef. Zij heeft ook 2 speciale schapen: Harry en Hermien. Onze vrienden mochten ze eten geven, dat was wel leuk! Sommige kids gingen dadelijk in contact met de schapen, anderen keken liever nog eventjes, ... We zagen ook de stal van de schapen en nog iets vies ;-) (rarara, kijk maar tussen de foto's)

Bij de ezeltjes mochten we hun vacht borstelen, op de tractor zitten, in de schuur met het hooi, in de stal gaan, ... zoveel nieuws om te ontdekken. Ieder op zijn eigen tempo ... zo fijn!
Om beurten mochten de kinderen ook op Filemon de ezel, even proberen. Zitten, maar sommigen durfden ook al gaan liggen: super genieten! Wat is dat zacht en warm!!

Dan maakten we een wandeling met Filemon en Toon. Om beurten op het zadel zitten bij Filemon!! Wauw!! Dat was stralen!!!

Op het einde gaven we nog lekkere stukjes wortel!! Dag ezeltjes!!! wij komen snel terug!!
Met de woorden van Anthony: 'Ezels zijn leuk!' 

Groetjes juf Jolijn
















































































 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten