zondag 18 september 2016

Verslagje van een superkrachtdagje, vrijdag 16 september 2016

Verslagje van een superkrachtdagje, vrijdag 16 september 2016

Hoi hoi,

vandaag was het SUPER POWER YEAH! Onze krachtzin voor superhelden !!

 Maar eerst nog een oefening op knippen: rechte lijn, golvende lijn, hoekige lijn, ... eens kijken naar de kniptalenten van onze superhelden! Wat maken wij: handboeien om de boeven te vangen. Dit was een goede motivatie voor onze kids!! Ze gingen er helemaal in op :-) 

In de namiddag konden we dan onze SUPER POWER tonen! Iedereen had flink gegeten, dus die spierballen konden wel tellen :-)
Alle tafels en stoelen aan de kant, schoenen uit en .... een grote mat in het midden van de klas! Wauw!!

Samen met onze superhelden deden we enkele Sherborne oefeningen. Dit zijn oefeningen om bewust te worden van eigen lichaam (vooral van de rug en buik), we oefenen ook op kracht en evenwicht bv

* met de rug tegen elkaar en zo aanvoelen. Dan mag je elkaar, om beurt, duwen tot een platte pannenkoek :-)  

* tegenover elkaar zitten en samen recht proberen te staan, daarna om beurt. Wees maar zeker dat dit ook een krachtoefening is!

* tegenover elkaar staan en handen geven, daarna samen achteruit leunen. Dit is een oefening op kracht, maar vooral op vertrouwen. Dit was best moeilijk hoor

* gespreid op de grond liggen en de superheld proberen op te tillen. Hiervoor moet je ook leren samenwerken en je kracht doseren.

*  een cadeautje van jezelf maken (= een klein bolletje maken). De juf komt over de superheld zitten (en geeft gepaste druk). De superheld moet zich proberen te bevrijden. Natuurlijk is dit bij iedereen gelukt ;-)

* Juf speelde even boef, de superheld moest de boef omduwen. Oefening op kracht, je eigen evenwicht bewaren, probleemoplossend denken. Kobe had een slim trucje bedacht en de boef lag dadelijk op de grond :-) Hij ondervond dat het zijwaarts duwen moeilijk ging, dus ging hij langs een andere hoek duwen en boem de boef lag neer!

We sloten de oefeningen dan ook af met onze krachtzin: SUPER POWER YEAH!!!

Groetjes juf Jolijn




























 

1 opmerking:

  1. Beste juffrouw Jolijn,
    Je bent onvervangbaar. En wat een creativiteit!
    Telkens het beste van jezelf geven om deze kinderen weer wat blijer en gelukkiger te maken. Jij bent wel "SUPER POWER." Heel veel dank voor alles. Papoe

    BeantwoordenVerwijderen