vrijdag 2 september 2016

Verslagje van ons tweede SUPERHELDEN dagje, vrijdag 2 september 2016

Verslagje van ons tweede SUPERHELDEN dagje, vrijdag 2 september 2016

Hoi hoi,
wat een stoere superheldendag hebben wij achter de rug :-)

In de kring zongen we ons ochtendlied van de superhelden en al wat kids begonnen spontaan mee te zingen, te vliegen, stoerdoenerij te tonen ;-)
We verwelkomden ook Roland in onze klas. Viliam was blij om zijn vriendje terug te zien, hij mocht in de kring dan ook naast hem zitten. 

En nadien even de benen en armen strekken om tijdens het dansje te kunnen vliegen als een echte superheld. Kijk zeker nog maar eens naar volgende link:
 https://www.youtube.com/watch?v=2AhHL_t6Xr8

Elke superheld heeft een superkracht, die testen wij ook even uit. Wie is er handig als een superheld? We oefenen met allerlei materiaal: schroevendraaiers, boormachine (speelgoedversie die wel echt kan schroeven), moeren en bouten, ... allerlei materiaal om de fijne motoriek te stimuleren. 

Ook mochten we vandaag ons eerste werkmoment in de werkhoek houden. Onze nieuwe vrienden waren erg nieuwsgierig en enthousiast om dit te ontdekken. Juf Tinne kwam erbij om ons te helpen. En wauw .... wat een inzet en motivatie!! Dikke duim voor iedereen! Al onze vriendjes brachten al hun dozen tot een goed einde. Iedereen heeft op zijn niveau allerlei aan materialen in hun doos, om samen met de juf of zelfstandig te oefenen. Zo zijn er auto's om te tellen, werkblaadjes om te maken, letters en woordkaartjes om te sorteren, materialen voor de fijne motoriek, ... 

In de namiddag maakten we een ..... BOM...!!!! Een bom als verjaardagskalender, een bom om die grote verjaardagstaart in onze klas te laten ontploffen ;-) Hier keken onze vrienden van op? Wat bedoelt de juf nu???? 
Wel we mochten eerst papier scheuren, maar we scheuren zoals een superheld dat zou doen! Dit wil zeggen met de geluiden erbij: BOOM   POW    ZAP    KABOEM!!!!!! De kids gingen er helemaal in op! We moesten er zo hard mee lachen!! 
Dan toonden juf Jolijn een kom vol superpower!!! (= glibberige lijm). We mochten een kommetje insmeren met lijm en daarna vol plakken met gescheurde stukken papier, terug lijm, terug papier, .... zo totdat we een goede bolle BOM hadden gemaakt. En nu wachten op het resultaat ... 

groetjes juf Jolijn

                                         Superhelden: wat is jouw superkracht? Tonen maar!










                                                     Werken in de werkhoek









                                             We maken supergeluiden: BOOM   ZAP   POW tijdens het scheuren






                                          En dan lijm, papier, lijm, papier, lijm, papier, ....






 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten