maandag 6 februari 2017

Verslagje van ons dagje, maandag 6 februari 2017

Verslagje van ons dagje, maandag 6 februari 2017

Hoi hoi,
vandaag zijn we gestart met een nieuw thema om te ontdekken nl 'Het ziekenhuis'.
Juf had allerlei materialen meegebracht die uitvoerig werden getest.
Ik kan je wel zeggen dat onze vrienden uitblinken in opereren, spuitjes geven, verbanden leggen, dokterskledij aantrekken, .... 

We werkten vandaag ook communicatielesjes uit rond de woordenschat van dit thema.
Viliam, Thibo en Anthony mochten met juf Gitte mee

Kobe, Ruken en Kyian (Roland was niet aanwezig in de klas vandaag) mochten met juf Jolijn een rollenspel spelen waarbij de kernwoorden: ziekenhuis, dokter, verpleegster, ziekenwagen, helpen, dank u   aan bod kwamen. We oefenden op een speelse manier de smoggebaren, bètaprenten en actieve woorden in. Om het smoggebaar 'verpleegster' in te oefenen trokken we een t-shirt met rood kruis op de mouw aan. Want om het gebaar te maken, teken je met je vinger een kruis op je bovenarm. Ook lazen we verhaaltjes adh van bètaprenten.

Eerst werd er een patiënt met de ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht. De patiënt werd onderzocht met de stethoscoop, oorkijker, hamertje voor de knie, tongspatel, ... Nadien werd er samen met de patiënt overlegd waar hij pijn had, dit vulden we ook in op een fiche (zie foto). Daarna werd er een röntgenfoto genomen en een verband aangelegd. De dokters van onze klas waren zeer begaan met het lot van de patiënten ;-) 
Ook juf Jolijn mocht patiënt spelen, tot grote vreugde van de dokters! 

In de namiddag kwam Peter, de regisseur van toneel Heverlee, op bezoek. Wat een blij weerzien! Vorig jaar mochten ook al vele kinderen samen met hem op het podium schitteren! Vandaag was onze start voor het project 'Oeink'! Wat een gekke naam hé. Wel het verhaal gaat over bizarre dieren die het geluid 'oeink' maken. Peter leerden de kinderen een geheime handdruk en het geluid te maken :-) 
En meer mag ik helaas niet verklappen!
Elke maandagnamiddag, tot aan de voorstelling in mei, zullen we oefenen samen met Peter en een aantal acteurs van toneel Heverlee.

Groetjes juf Jolijn   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten