zaterdag 29 april 2017

Verslagje van ons dagje bij de ezels, vrijdag 28 april 2017

Verslagje van ons dagje bij de ezels, vrijdag 28 april 2017

Hallo,
op onze kalender van april hebben we daaaagen :-) uitgekeken en geteld hoeveel nachtjes nog slapen om naar de ezeltjes te kunnen gaan.
Vandaag is het zover! Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en hebben we geen hinder gehad van regen. 

Maar eerst in de klas nog een smoothie maken. Gisteren, donderdag 27 april, hadden we ananas en mango gesneden in kleine stukjes. Vandaag voegen we er nog yoghurt en een klein beetje suiker aan toe. Mixen maar, ieder om beurt! Mmmm ... dat smaakt! Thibo en Kobe hadden al snel hun bekertje leeg en vroegen 'nog'. Ruken had ook nog wel zin. De andere kids hebben flink hun hele bekertje leeg gedronken. Dikke duim!!!

Na de speeltijd konden we vertrekken. De ezeltjes stonden ons al op te wachten. Thibo kon al dadelijk helpen om iets in de wei te maken. Thibo staat altijd paraat om te helpen :-)
Dan snel boterhammetjes eten, laarzen aan en .... GENIETEN!!!!
Met een borstel kammen, met de handen aaien en woelen in de lange haren van de ezel, ezels omhelzen, ons hoofd op de warme buik leggen, .... Wat doen onze vrienden dat toch geweldig!
Samen met grote ezel Cesar en ezel Filemon maakten we een wandeling. Om beurt op Filemon zitten, om beurt met het touw van Cesar en Filemon wandelen.

Onderweg met de laarzen in de plassen, altijd leuk! En werken zoals de boeren in het veld. De jongens vonden stenen en besloten deze van de ene plaats naar de andere te verhuizen, daarna gingen ze op de rand van het omgeploegde veld stenen zoeken en ook bij op de grote stapel leggen. De boer zal hun dankbaar zijn :-) 

Genieten tussen de bloesems, velden, paarden, .... Zalig voor onze vrienden en ook de juffen!

Groetjes juf Jolijn 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten