zaterdag 3 juni 2017

Verslagje van ons dagje, wij gaan helpen in het rusthuis, vrijdag 2 juni 2017

Verslagje van ons dagje, wij gaan helpen in het rusthuis, vrijdag 2 juni 2017

Hoi hoi,
vandaag een try-out van mogelijk een nieuw samenwerkingsproject met rusthuis WZV Terput Kapelle in Wilsele! Joepie!!!

Wat is nu een rusthuis? Wat zijn nu oude mensen? Dat wilden onze vrienden uit de klas wel weten! De beste manier om dit te begrijpen is door te ERVAREN!!! Dus dat deden we ook! 

Ramona, zij werkt als animatrice in het rusthuis, stond ons al op te wachten! Wat waren we onder de indruk van het grote, nieuwe gebouw! En hop, we zagen al onmiddellijk een opa die ons vriendelijk begroette. Hij kreeg natuurlijk een enthousiaste en warme begroeting terug van onze bende ;-) Zo hebben we veel opa's en oma's ontmoet en ik moet zeggen de smoggebaren zijn zeer goed in de praktijk toegepast! Zelfs Ramona heeft er nieuwe bijgeleerd  van onze vrienden! Super!

Samen met Ramona mochten we wat oma's en opa's gaan uitnodigen om mee te doen met het bewegingsmoment. Zo zagen we ook al wat kamers, refters, kapsalon, gezellige hoekjes, .... in het nieuwe rusthuis. 
En enorm veel oma's waren enthousiast om met ons mee te willen doen. Onze vrienden mochten hun begeleiden naar het lokaaltje. Om beurt met de rolstoel rijden, helpen met de rollators, een hand geven om te ondersteunen! Ja, wij zijn hier om te HELPEN :-) Onze vrolijke bende had er zin in. Kobe toonde dan ook uitvoerig het smoggebaar 'helpen'. 

Tijdens het bewegingsmoment mochten we samen met de opa's en oma's spelen met de parachute en ballonnen, een grote bal om met de voeten heen en weer te tikken, ... Onze vrienden mochten ook ballonnen naar de oma's en opa's gooien, zij tikten deze dan weg met vliegenmeppers! Wat een plezier! 

En dan pauze!! Hier hadden onze vrienden op gewacht! Dit hadden we al eens in de klas geoefend! Elk kind kreeg een blad met de vraag op: Wat wil jij drinken? De bewoner mag dan het kannetje water of de fles fruitsap aantikken. Vervolgens mochten onze vrienden dan helemaal zelfstandig dit inschenken en terugbrengen naar oma of opa! Wauw, echte dikke duim voor dit moment!!! Wat hebben ze dat toch prachtig gedaan! Wat fijn om ook eens voor iemand anders te mogen zorgen, hoe fier en groot onze kids zich toen voelden! Onbeschrijflijk! Ik was echt een fiere juf op dat moment! Kyian vond vooral fruitsap erg lekker en probeerde elke opa of oma te overtuigen om dit te kiezen ;-) 

Heel veel bewoners waren ook wel nieuwsgierig naar smoggebaren. Onze vrienden toonden en leerden hun alles wat ze wilden weten: ijsje, frietjes, patatjes, wafel, pannenkoek, ... Kobe was heel enthousiast, hij ging in het midden van de kring staan en toonden de mensen alles wat ze wilden weten! Top! Anthony en Briana waren ook heel hulpvaardig en durfden ook alle gebaartjes tonen! Super!

Na de pauze en het bewegingsmoment mochten onze vrienden alle mensen terug begeleiden naar hun kamer, een zithoekje of de refter. Om beurt met de rolstoel rijden, helpen rollators aan te geven, een ondersteunend handje geven, .... HELPEN HELPEN HELPEN :-) Dat vonden onze kids echt het leukste om te doen!!!!

Nadien hebben we lekker buiten op het terras van het rusthuis onze boterhammetjes gegeten en kregen we van Ramona nog een ijsje!

Onze eerste try-out was geslaagd!!!! 

Met dank aan Ramona voor de fijne samenwerking en het lekkere ijsje ;-)

Groetjes juf Jolijn


























































































 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten