maandag 19 juni 2017

Verslagje van ons eerste projectdagje boerderij, maandag 19 juni 2017

Verslagje van ons eerste projectdagje boerderij, maandag 19 juni 2017

Hoi hoi,
deze week is een speciale week op school. Alle klassen van type 2 werken rond het project 'boerderij'! Vandaag onze eerste dag!

Op het programma stond:

* zaaien van tuinkers, potje versieren en kip knutselen: erg leerrijk en leuk om op te merken hoe dit groeit! En we kunnen er zelf ook nog van proeven!
* modderbad maken voor varkens met ma├»zena, water en verf: sommige kids doken direct met hun handen in het modderbad, anderen waren wat afwachtend. Maar een te gek gevoel dat modderbad aan onze handen. Onze vrienden hebben er zo erg van genoten als echte 'varkentjes' ;-) 
* een koe melken: witte verf in een handschoen en melken maar. Dat vonden ze hilarisch!
* met stro modder verven voor een varken.
Ook hebben we deze week in onze klas een boerderijbak. Hierin staan allerlei materialen als aarde, gras, hooi, steentjes, takjes en natuurlijk tractors en boerderijdieren! Ontdekken maar!

In de namiddag mochten wij naar de tuin, met extra flessen water om te drinken trokken we naar daar.
Van meester Laurence ( afdeling tuinbouw secundaire school) mochten we plantjes naar binnen dragen en netjes naast elkaar zetten op lange tafels. Daarna water geven aan alle plantjes in de serre! Wauw, echt werken zoals de grote kids!!! We zijn er in gevlogen met veel enthousiasme en werklust! Dikke duim hoor!!!! Dit willen we nog wel een keer doen!

Vandaag hebben we extra veel water gedronken en vaak de drinkflessen bijgevuld van onze vrienden!

Morgen gaan we naar Het Silsomhof in Erps - Kwerps, een echte boerderij bezoeken! Joepie!

groetjes juf Jolijn 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten