vrijdag 17 november 2017

Verslagje van Eline haar verjaardagje, vrijdag 17 november 2017

Verslagje van Eline haar verjaardagje, vrijdag 17 november 2017

Hip hip hip hoera!!! Eline is jarig en dat gaan we vieren in de klas vandaag!! Ze wordt 8 jaar!
's Morgens op de speelplaats, in de rij, zongen we al uit volle borst: 'Lang zal ze leven, lang zal ze leven ....' Eline genoot en glunderde!! Naar deze dag heeft ze toch wel erg lang uitgekeken hoor!

In de klas aangekomen vonden we een gekke brief op de deur geplakt. Er lag ook een poster en een zakje met koekjes. Van wie is dit? Snel eens lezen ... Oh het is een brief van zwarte piet!! Die hebben we toch nergens gezien, onze vrienden zijn erg verrast!! Zwarte piet schrijft dat we tekeningen mogen maken of kleuren en in een postdoos stoppen. Deze staat in de gang. Als de doos vol is, hangen we alle tekeningen omhoog. Dan zal Sint erg blij zijn als hij op 1 december naar school komt!! We krijgen ook een poster om te kleuren! Wauw!! Roland en Thibo zijn dadelijk kandidaat!!

Op het witte tafeltje in de kring ligt een mooie verjaardagskroon te wachten. EĆ©ntje geplooid van ballonnen met een bloem. Eline mag op de stoel van de juf gaan staan, met haar kroon op. Ze is erg fier! Dan zingen we:' Lang zal ze leven' en 'Happy birthday to you'. Van iedereen krijgt ze 3 verjaardagszoenen! Joepie!!

Zo lief!! Thibo heeft een kaartje bij. Op de envelop heeft hij Eline haar naam geschreven: wauwie!! Op het kaartje zelf schrijft hij zijn eigen naam! Heel fijn van jou, Thibo! 
Eline glundert. Ook van de klas krijgt Eline een kaartje, met alle foto's van haar vriendjes er op. 

Dan gaan we deeg voor pannenkoeken maken. Eline heeft zelf mogen kiezen! Joepie, wij eten allemaal graag pannenkoeken: smul smul! Gisteren oefenden we  al het lezen van het recept, vandaag brengen we het in uitvoering. 
Eerst ontdekken we de materialen: pan, klopper, schepper, kom, zeefje, ...
We proeven ook alles: suiker (njam), bloem (njam), zout (beihhh ;-) , boter, melk, ...
Om beurt lezen we een zinnetje van ons recept en voeren we de opdrachten uit. In het leesmapje van je kind kan je dit recept terugvinden. 

En onze pannenkoeken waren zalig lekker en zeer snel op :-) Wat een ontdekking ook voor onze kids: pannenkoeken met choco!! Smul smul :-) .
We oefenden dus ook fijn onze smeer- en snijtechniek.

Nog een fijn verjaardagsweekend Eline! Hip hip hip hoera!! Dikke knuffels en kusjes van al je vriendjes in de klas! 

Groetjes juf Jolijn
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten