zaterdag 3 februari 2018

Verslagje van een tandartsdagje, vrijdag 2 februari 2018

Verslagje van een tandartsdagje, vrijdag 2 februari 2018

Hoi hoi,

Elke dag poetsen wij onze tanden in de klas! Dikke duim voor onze vrienden!
De laatste weken werkten we ook rond het thema 'tandarts'. Een bezoekje aan de tandarts mocht dus niet ontbreken.

Samen met meester Daan (kiné) vertrokken we naar tandarts Isabel Dehaen (Naamsesteenweg 365) in Heverlee.
Maar voor we vertrokken poetsten we natuurlijk onze tanden. Met blinkende tandjes en een frisse adem mochten we eerst even wachten in de wachtkamer. Daar stond leuk speelgoed zeg! Met meester Daan speelden de kinderen het spelletje  'Krokodil heeft kiespijn'. Met juf Jolijn ging Lianna een puzzel van Dora maken.

En dan was het onze beurt, onze kinderen waren toch wat gespannen. Maar dat gevoel verdween al snel en maakte plaats voor nieuwsgierigheid, enthousiasme, ... :-) 

Wie gaat er eerst in de stoel? Oei, geen kandidaten hihi. Meester Daan stelde zich sportief op en hup de stoel ging met hem al helemaal hoog in de lucht!  Wauw, dat vonden onze vrienden al indrukwekkend. Mond open en tandarts Isabel keek eens goed rond met het spiegeltje en het haakje. Mooie tanden, goed gepoetst! Dan mochten onze vrienden ook eens kijken in de mond van meester Daan: heeft hij echt goed gepoetst? :-) 

Wie durft er nu in de stoel? Om beurt, samen met Wicky, omhoog in die gekke stoel. Juf was toch nog even nodig om het handje vast te houden. 'Stop' zeggen als het hoog genoeg is... en dan mondje open. Wauw, elk vriendje heeft dit flink gedaan! Super!! De tandarts mocht zelfs met het spiegeltje en het haakje eens rondkijken bij iedereen! 
Dikke duim, high five, applausje!! 
Zelfs bij Lianna en Eline mocht de tandarts de tanden poetsen met een speciale tandenborstel en tandpasta (smaak aardbeien). Flink zo! 
Roland mocht het zuigertje uittesten en de blazer. Wie wil nog voelen? 

Op het einde was de vraag: 'Moeten we bang zijn bij de tandarts?' 
'NEEN' was het antwoord van onze vrienden! 

En onze kids mochten op het einde van het bezoekje nog een cadeautje uitkiezen.  Wij hadden ook een bedankje bij voor de tandarts: een boeketje bloemen!

DANK JE WEL tandarts Isabel!! Jij bent een vrolijke en lieve tandarts, bang moeten we echt niet zijn!! :-) 

Groetjes juf Jolijn
























 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten