vrijdag 23 februari 2018

Verslagje van ons kapperdagje, vrijdag 23 februari 2018

Verslagje van ons kapperdagje, vrijdag 23 februari 2018

Hoi hoi,
knip knip doet de schaar! Stukje hier en stukje daar! Knippen maar!!
Wij starten volgende week met een nieuw thema in de klas: de kapper!
Dus vandaag brengen we een bezoekje aan Kapper Duel in Haasrode. 

Wauw, we mochten al dadelijk onze mouwen opstropen ... Aan het werk :-)
Eline nam plaats aan de wastafel en kapper Els toonde ons hoe we haren kunnen wassen. Daarna was het onze beurt! Mmmm wat ruikt die shampoo zo lekker!! Met onze handen wrijven, masseren en spoelen maar!! Ook de haren kammen.
Eline genoot ervan ;-)  

Dan in de grote kappersstoel aan de spiegel. Wat gaan we doen?
De haren van Eline drogen met de haardroger. Kapper Els toonde ons hoe we best de haardroger konden gebruiken. Thibo ging met veel finesse aan de slag, hij mag wel komen werken in het kapsalon hoor ;-) Ook de andere vrienden mochten helpen. Wat leuk!

Wat gaan we nu met die mooie gewassen haren van Eline doen? Zij wilde graag een vlecht! Wauw, hoe knap!! Kijk maar naar de foto's.
De jongens kregen gel in hun haar. Ze bleven maar in de spiegel kijken en zichzelf bewonderen ;-) 

Ook Wicky, onze ezel (knuffel), werd onder handen genomen. Hij had een los draadje aan zijn snorharen. Kapper Els knipte ze vrolijk weg.

Wie kent er dit? Bzzzzzzz ... tondeuse. De kapster deed even voor bij Roland en Kyian. 

Ondertussen waren onze vrienden duidelijk geïnspireerd en wilden ook zelf aan de slag. Kyian was klant en de andere kinderen kapper. Haren kammen, gel aanbrengen, .... Ook bij juf Tinne mochten ze kammen met allerlei borstels: joepie!! 

Hé, wat is dat? De haardroger. Wie durft hier eens onder zitten? Er waren wel enkele kandidaten. Eens voelen, eens beleven!

Kapper Els krijgt een dikke duim van ons! Hoe lief en vriendelijk dat wij een bezoekje mochten brengen en aan de slag gaan! Dat vonden we geweldig! Met ons lichaam, onze handen en met een grote glimlach een nieuwe wereld verkennen! 
Dank je wel kapper Els van kapsalon Duel!!! 

Groetjes juf Jolijn

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten