woensdag 21 maart 2018

Verslagje van de kip, dinsdag 20 maart 2018

Verslagje van de kip, dinsdag 20 maart 2018

Hoi hoi,

wat een spannende dag vandaag!!! De kip van Thibo mag komen logeren voor 1 nachtje in onze klas! Joepie!!
Wat hebben onze kinderen hier naar uitgekeken, de b√®taprentjes hangen op onze weekkalender.  

's Morgens brengen Opi en Thibo de kip in een doos. In onze klas staat een groot hok te wachten. Thibo neemt de kip en stopt deze ... hup ... in het hok!

Alle kids zijn nieuwsgierig, blij en verrast om de zwarte kip van Thibo te zien!! We kunnen onze ogen er niet vanaf houden. De kip begint snel te eten en te drinken, we horen geluidjes, ze veegt met haar poten door het stro (nest aan het maken), ... Om de haverklap staan we te kijken! Wat leuk!! De kip stoot ook graag haar kommetje met water om, wil ze gaan zwemmen? Dat vinden onze vrienden wel grappig :-)

Thibo mag ook de kip vasthouden, wie durft aaien? Juf Gitte (logo) komt erbij en we bespreken alles van de kip: poot, bek, oog, pluim, staart, vleugel, .... 

We breken ook nog eitjes van de kip: eens kijken wat er in zit ;-) 

Op deze manier ontdekken we veel woordenschat  (actief, passief, smoggebaren) en ontdekken we de wereld van de kip. Onze kids vinden het spannend!

De kip mag blijven logeren, de volgende ochtend (woensdag 21 maart) kijken we nieuwsgierig of we een eitje zien. Nee, maar we vinden wel 'kaka'. 

Dankjewel Opi en Thibo, dat de zwarte kip mocht komen logeren bij ons! Dat was erg bijzonder!!!

Groetjes juf Jolijn  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten