zondag 27 mei 2018

Verslagje van een ezeldagje, vrijdag 25 mei 2018

Verslagje van een ezeldagje, vrijdag 25 mei 2018

Hoi hoi,

na een lange tijd konden we vandaag terug naar De Mispelhoef om onze vrienden Toon, Wicky, Cesar, Philemon, Lambik, ... te begroeten.

Wat waren we blij om terug op de weide te zijn, de ezels en Liselotte te begroeten!

Snel aan de slag :-)
Hup de laarzen aan en borstels halen. De ezeltjes verzorgen, begroeten, aaien, hoofd op buik leggen, ...  geweldig!!! Voor Bryan was het de eerste keer met de ezeltjes op de weide. Hij verkende alles voorzichtig en durfde de ezeltjes aanraken. Eline legde al snel haar hoofd op de rug en buik van de ezels: 'Hallo ezel' :-) Lianna en Kyian aan het borstelen, de bak met het eten verkennen, eens kijken naar de stal ...

Liselotte vertelde dat de ezeltjes kale plekjes hadden gekregen, nu ging het al terug wat beter, maar we moesten voorzichtig zijn met het borstelen. 

Welke ezel mag mee gaan wandelen? Elk kind had wel zijn voorkeur. Philemon en Wicky mochten met ons mee. Thibo kreeg het halster en mocht dit rond Wicky hangen. 

Ieder om beurt op de rug van Philemon. Met Wicky mogen de kids om beurt de ezel leiden aan het touw. Eline en Thibo waren kandidaat :-) 

Tussen de perenbomen en velden wandelen. Zalig weertje, petten op, zonnecreme goed aangebracht ...  Genieten maar. 
Roland zo lief, hij ging naast elk vriendje wandelen als die op de rug van Philemon zat. Bij eventuele angst zorgde hij voor een beschermende en veilige hand :-) 

Eline had nog een lekkere wortel bij en mocht de vriendjes op de weide nog trakteren ;-) 

Groetjes juf Jolijn





































 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten