vrijdag 4 mei 2018

Verslagje van ons laatste boerderijdagje Silsomhof, vrijdag 4 mei 2018

Verslagje van ons laatste boerderijdagje Silsomhof, vrijdag 4 mei 2018

Hallo,

vandaag gaan we voor de laatste keer dit schooljaar beleven en werken op boerderij Het Silsomhof. Volgend schooljaar komen we graag terug!

Maar wat een nieuws!! Gisteren zijn er 3 nieuwe geitjes geboren en die mogen wij vandaag al aaien. Hoe schattig en lief! Onze kids vonden het geweldig!!

Dan volgden onze taakjes:
* de allerlaatste bieten rapen en in de bak doen. Daarna dat plaatsje wat proper maken en alles op de mesthoop rijden. Dat kunnen we al goed hoor! We zijn echt al wat handig geworden met schep, borstel en kruiwagen! Kijk maar naar de foto's!
* ook mochten we de 2 stallen van de paarden gaan proper maken! Joepie! Daarna de eetbak en nog een grote zak vullen met hooi. 

Wat was het een zalig weertje om te werken, te genieten en te eten. We aten dan ook buiten onze boterhammen op, in de wei bij de schapen ... maar die kwamen natuurlijk eens nieuwsgierig in juf Jolijn haar brooddoos kijken ;-) Wat gek! We hebben dan een rustig plekje gezocht, waar we niet gestoord werden hihi. 

Daarna hadden enkele kids zin om de weide van de paarden op te kuisen. Thibo, Bryan en Lianna gingen dadelijk hun kruiwagen, schep en borstel halen. Kyian en Roland wilden graag wat muziek maken met wat emmers: lekker drummen :-) 

Iedereen genoot erg vandaag met het zalige zonnetje erbij. We groeten de kippen, Tess de hond, de bruine koeien, de zwarte koeien, de 2 paarden, kippen, konijnen, schapen, geitjes, Raf en An (= eigenaars van Het Silsomhof). Het was weer een TOP dagje!! 

Volgend schooljaar komen we graag terug naar Het Silsomhof. 
Maar nu gaan we in mei en juni nog leuke avonturen beleven met de ezeltjes op De Mispelhoef in Glabbeek!  

Groetjes juf Jolijn
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten