woensdag 13 april 2016

Verslagje van een 'Peter en de wolf' dagje, dinsdag 12 april 2016

Hoi hoi,

deze namiddag zijn we uitgenodigd door de studenten van het Lemmensinstituut om een muzikaal verhaal van 'Peter en de wolf' te komen beluisteren!!! Wauw!!! 
Op maandag vertelde de juf het verhaal al, zodat we het al wat kennen. Wat vinden we de muziek mooi bij het verhaal. Vooral het enge stukje als de wolf tevoorschijn komt en de eend opeet!!! Dan dreigt de muziek en de kinderen voelen dit. 
Voor het verhaal kijk op volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=EulWNzgk62o

We mochten mee met de grote schoolbus naar de 'juffenschool' van juf Marjolein! Joepie!! Als stoere, coole kids mochten we helemaal achteraan zitten!!! Geweldig vonden we dat!!

En dan aangekomen bij de juffenschool, wie stond ons op te wachten? Juf Marjolein!!! Joepie!!!! Onze vrienden gingen spontaan naar haar toe. Juf Marjolein gaat samen met ons naar het muzikale verhaal luisteren.
Dan mogen we de grote zaal binnen. Onze vrienden kijken lustig rond ... wat is hier veel te zien .... zoveel muzikanten, muziekinstrumenten, een grote tribune, een groot scherm, veel kinderen, .... Enthousiast gaan we zitten en we blijven geboeid rond kijken!

En dan begint het verhaal ... de studenten stellen eerst de personages en instrumenten met hun geluid voor ... we luisteren geboeid en zitten op het puntje van onze stoel. Ruken zegt spontaan 'muziek' en doet het smoggebaar na. Hé dit lijkt een beetje op de beweging van de dirigent ;-)

Als de wolf in het verhaal komt, horen we dit ook aan de muziek. Het wordt echt spannend als de wolf de eend opeet (zie filmpje).

Wij willen graag een dikke duim geven aan alle studenten die dit zo mooi voor ons hebben gebracht!!! Dank je wel voor deze nieuwe prachtige ervaring!!!!!

Geniet nog van de filmpjes
groetjes juf Jolijn

                                           Coole kids achteraan in de bus! Gewoon stoer ;-)
                                          juf Marjolein (muziekjuf) staat ons op te wachten!





                                          De juffenschool (Lemmensinstituut) van juf Marjolein
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten