vrijdag 7 oktober 2016

verslagje van ons dagje, vrijdag 7 oktober 2016

Verslagje van ons dagje, vrijdag 7 oktober 2016

Hallo,

wij verdiepen ons verder in het thema 'winkelen'.
Vandaag gingen we ijverig verder met het betalen met 1 euromunten. Juf Jolijn had een klein winkeltje gemaakt. Ieder om beurt mocht er vele lekkere dingen komen kopen. Ieder kind betaalde een ander bedrag. Sommigen leren om 4 en 5 euro te betalen, anderen 2 en 3 euro, 10 euro of 1 euro. Maar er werd vlijtig geld uitgegeven ;-) Op een speelse en functionele manier met tellen bezig zijn, dat is leuk. 

In de winkel 'De Spar' in Heverlee gingen we op fotozoektocht. Ieder kind kreeg enkele foto's met items uit de winkel op. Samen gingen we zo op zoek naar: kassa, snijmachine voor vlees en kaas, snijmachine voor brood, krukjes, vuilbak, plastic zakjes voor koekjes, plastic zakjes voor fruit en groenten, en nog veel meer ....We leerden zo ook nieuwe woordenschat bij (actief en smog) en ons oriƫnteren in de winkel.
Kobe kreeg een foto met het logo van De Spar op en amai .... wat vond hij dit vaak terug in de winkel! Super! 
De snijmachine voor brood was fascinerend. Juf kocht een brood en Roland mocht de machine in gang duwen (op de groene knop). Op de terugweg naar school, passeren wij een weide met geitjes. Ieder kind kreeg een korst om aan de geitjes te geven.
Ook kochten we mandarijntjes, deze komen uit Spanje. Daar woont Sinterklaas, ik kan jullie al vertellen dat dit zeer aantrekkelijk is voor de kids. In de klas mochten we dan ook allemaal eens proeven van deze lekkere mandarijntjes van Sinterklaas ;-) (een tip om als fruit mee naar de klas te geven ;-) 

Op de heen- en terugweg naar de winkel merkten we een verkeersbord op (zie foto). Mmm wat zou dit betekenen? 1 kant voor voetgangers, de andere kant voor fietsers. We zochten de scheidingslijn en oh ja we probeerden echt op het juiste stuk te wandelen. Goed gedaan jongens!!! Verkeersles onderweg, onmiddellijk toegepast in de praktijk :-) 

Prettig weekend,
groetjes juf Jolijn




















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten