zaterdag 11 maart 2017

Verslagje van een verjaardagje met konijnen, vrijdag 10 maart 2017

Verslagje van een verjaardagje met konijnen, vrijdag 10 maart 2017

HIP HIP HOERA!!! Kobe is 14!!!! 
Deze ochtend lag zijn superhelden cape en masker al klaar! 'Lang zal hij leven' en H'appy birthday' zongen we uit volle borst! De drie verjaardagskussen volgden al snel van ieder vriendje. Thibo had ook een verjaardagskaart van een konijn bij! Hij schreef er zelf zijn naam op! Ook van de klas kreeg Kobe een verjaardagskaart met Mickey Mouse er op! 

Anthony en Thibo hadden ook een zakje met groenten bij: witloof, wortels en het loof van wortels!! Euh voor wie is dat? Voor de konijntjes van Kobe! Vandaag gaan wij op bezoek bij Kobe thuis. Hij heeft heel veel kleine en ook grote konijnen! Hier kijken we al de hele week naar uit!

Maar eerst kwam juf Anouck nog langs (muziekstagiaire van het Lemmensinstituut). Zij zong en speelde op haar gitaar 'Lang zal hij leven'. We maakten een orkest en iedereen deed mee! Hoera!! (zie filmpje onderaan)

En dan was het tijd om te vertrekken! Joepie!!
Bij Kobe zijn thuis stond een knuffelkonijn ons al op te wachten! Hier moeten we zijn :-)  
Mama Els had er een groot feest van gemaakt!!! Wauw, wat een gezellig versierde tafel om aan te eten! Er stonden zelfs konijntjes op :-) 
De kids mochten smullen van boterhammetjes, soep en een konijntje van chocola.

En dan hup naar buiten, eerst leerden we wat een konijntje mag eten en wat niet.
Wat lust een konijn: wortel, witloof, druif (maar zonder pitjes), aardbei (een klein beetje), ..
Wat mag een konijn niet eten: appelsien, taart, ... 

Papoe en oma van Kobe kwamen ook op bezoek, zij wilden ook wel eens kennismaken met al zijn vrienden uit de klas ;-) 
En dan kwamen de konijntjes naar buiten!! Ooooh zo lief en schattig!!! Iedereen werd er een beetje stil van. Glimlachjes op de mond van onze kids. Sommige vrienden durfden al onmiddellijk aaien, anderen keken eerst gefascineerd toe! Er waren konijntjes die flink bleven zitten, maar er waren ook konijntjes die graag op verkenning gingen :-) 
Met een konijntje op onze schoot ontdekten we de oren, ogen, mondje, neusje, staartje, ... We mochten de konijnen borstelen en eten geven! Daarna mochten de konijnen gaan spelen in hun huisje.

En wij? Wij gingen ook spelen met een zalig zonnetje erbij! Op de trampoline, op de go-cart, op de grote fiets van Kobe, in het speelhuisje, ...

Tijd voor taart! Kobe had een gekke taart die muziek kon maken! We zongen en zongen en zongen en zongen en bleven maar zingen! :-) Hip hip hoera en Kobe mocht zijn 14 kaarsjes uitblazen!!! Smullen maar!!! 

Oei, het was al snel tijd om terug naar school te gaan. Kobe had nog voor elk kind een cadeau! Wauw, ieder vriendje kreeg een konijn mee naar huis (geen echt hoor ;-) een knuffelkonijn hihi)

Nog een HIP HIP HIP HOERA VOOR ONS FEESTKONIJN KOBE!!!!! 

Mama Els bedankt dat wij de konijntjes mochten ontdekken en voor het geslaagde konijnenfeestje!!!

Groetjes juf Jolijn

PS: op de eerste twee foto's ontdekken onze kids dat plots hun kaartjes met voornaam zijn omgewisseld in kaartjes met hun achternaam. Wij leren nu onze achternaam herkennen in de klas :-) 































































































 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten