vrijdag 7 juni 2013

Verslagje van ons dagje, vrijdag 7 juni 2013

We zijn op reis geweest met bus en trein! Wat een avontuur!! Geweldig!!
In het bushokje aan onze school moesten we maar eventjes wachten, want de bus was er al snel. Henri had de bus al van ver zien aankomen, iedereen enthousiast!
Aangekomen in het station van Leuven gingen we eerst een kaartje kopen. In de rij aan het loket staan en op onze beurt wachten. Daarna mochten Ahmed en Henri zelf hun kaartje kopen. Kobe heeft ons Bo een beetje geholpen!
Daar hadden we toch al een beetje dorst van gekregen, zeker van op de warme bus. Dus een lekker drankje op een terrasje drinken, samen met onze koek. Gezellig!! We mochten kiezen tussen cola, fanta, water of fruitsap. Kijk maar op de foto wat we lekker gedronken hebben.
En dan ... de spanning steeg!!! De trein, de trein, de trein!!! Met de trap naar omhoog het perron op en kijk .... daar stond onze trein richting Heverlee al klaar!!! We konden dus rustig instappen. Eventjes wachten dus in de trein, maar dat vonden we niet erg hoor!! We hoorden allerlei bv psssttttt..... , remmen die piepen, een mevrouw door de microfoon, deuren die open en toe gaan, een fluitje, ... zoveel!!!! De conducteur (een mevrouw) kwam langs om onze kaartjes te controleren!! Nieuwsgierig keken we toch naar dat toestelletje. Maxim mocht zijn eigen kaartje knippen: wauw!!!
Eindelijk vertrok onze trein: met luide kreten, enthousiast geklap en gelach beleefden we onze reis, we gingen zelfs heel eventjes een tunnel in: donker!!! Op de trein zitten is toch een beetje wiebelen ook, we schommelden van links naar rechts, maar dat vonden we eigenlijk toch wel leuk! Spijtig genoeg na 8 minuten kwamen we aan in het station van Heverlee, uitstappen allemaal!!! Conclusie: met de trein is het SUPER fijn!!!! We zagen ook nog een andere trein voorbij rijden (zie filmpje)
Hoe geraken we nu terug aan onze school? Met de bus natuurlijk!!!
Een fijne en avontuurlijke reis, dat moeten we zeker nog eens doen!!! Nog een dikke dank je wel aan juf Jasmien (ergotherapeut) en juf Sara om mee te gaan op ons avontuur!
Groetjes juf Jolijn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten