maandag 9 maart 2015

Verslagje van ons dagje, maandag 9 maart 2015

Verslagje van ons dagje, maandag 9 maart 2015

OOHHHHH!!! Wat een ontdekking, deze morgen, bij het binnenkomen van de klas!!!
Een tafel vol met cadeautjes!!!! De mama van Henri en Stefan schenken onze school leuk speelgoed!!! Wij kijken onze ogen uit en drukken alvast op vele knopjes :-)

Maar hé, daar op het kleine tafeltje in de speelhoek staat iets gek!! De eerste kinderen gaan eens kijken!! EEN KONIJN!!!! Er is een konijn in onze klas!! Snel komen de anderen ook eens piepen! Kreten van plezier gaan door de klas!! Jefke het konijn komt vandaag een bezoekje brengen in onze klas!!! 

Na al deze plezierige ontdekkingen gaan we in de kring zitten. Tijd om Herman de ezel wakker te zingen. Maar hé, Herman zit niet in zijn huisje. Er zitten 2 andere bewoners in: konijntjes!!! Maar waar is Herman dan??? Kijk maar op de foto (hij had zich verstopt in een kartonnen doos, maar Ruken vond hem al snel)

Daarna mochten we verder kennismaken met Jefke het konijn. Hij zat in een grote wasmand. Nieuwsgierig kwam hij piepen naar ons en al snel gingen enkele vrienden naar hem toe. Kobe en Henri hadden geen angst om hem te aaien. Ruken deed rustig mee en kraaide het uit van plezier. Isaac en Ahmed waren wat bang, maar na een een tijdje durfden ze ook eens aaien. Wat is een konijntje zacht!! Juf had nog zachte dingen bij om te voelen. Is dit ook zo zacht als Jefke? Henri mocht zich zelfs verkleden als konijntje. We mochten Henri ook eens aaien, net zo zacht als een echt konijn. We ontdekten bij Jefke nog de oren, het gekke neusje, het staartje, .... Wie wil er ook eens konijntjesoren opzetten? Hihihi dat was lachen!!!

Om beurt mocht Jefke op de schoot van de kinderen zitten. Henri, Kobe, Ruken vonden het te gek!!! Isaac en Ahmed keken liever van op een afstandje toe. Ze durfden wel eens aaien: dikke duim!! 

In de namiddag vertelde juf Jolijn het verhaal van 'Rikki is jarig'. Je kan het ook vinden op onderstaande link: https://www.youtube.com/watch?v=dsDN7OtxSi4
Deze week en volgende week werken we rond dit boek. Rikki is een konijn. Hij is jarig en geeft een feestje voor zijn vrienden. Samen met mama maakt hij het deeg voor de pannenkoeken. Ze versieren het huis met vlagjes en ballonnen. Dan komen de vriendjes, ze spelen een spel en eten pannenkoeken. (dit was het lievelingsonderdeel van alle vrienden njam njam pannenkoeken). Alle konijntjes zijn erg blij (op dit gevoel gaan we nog dieper in) 
Onze vrienden uit de klas waren super enthousiast over dit verhaal!!

Op het einde van de dag nemen we afscheid van Herman en Jefke. Ze gaan beiden naar huis. Herman naar zijn huisje en Jefke in zijn hok. Een grappig moment vonden onze vrienden!
Een leuke start van het nieuwe thema 'Rikki is jarig' en een fijne, zachte kennismaking met een echt konijn!!!  Dank je wel Jefke voor je bezoekje aan onze klas!!!

Groetjes juf JolijnGeen opmerkingen:

Een reactie posten