maandag 10 november 2014

verslagje van ons dagje, vrijdag 7 november 2014

Verslagje van een pannenkoekendagje, vrijdag 7 november 2014

Mmmmm.... pannenkoeken bakken!!! 
's morgens plakken we op de daglijn het kaartje van koken! Joepie!! Spontaan gaan onze vrienden het smoggebaar 'koken' tonen. Maar wat gaan we maken? Juf laat een grote doos zien, daarin zit een pannenkoekenmachine! Bij het zien van de foto's beginnen onze kids vrolijk op en neer te springen en te gillen! Pannenkoeken yeah!!!
Ondertussen leren we het smoggebaar 'pannenkoeken' en dat tonen onze vrienden de hele dag door! Ze kunnen niet wachten!
Na de middagmaaltijd gaan we aan de slag.

Eerst bekijken we alle materialen. Op een blad staan alle bètaprenten met wat we nodig hebben! We zoeken alles bij elkaar. Op een ander blad staan de ingrediënten. We leggen alles klaar en mogen ook eens van de bloem proeven. Bah, de meeste vrienden trekken een vies gezicht.

We gaan er aan beginnen! Aan de hand van een recept met bètaprenten 'lezen' we wat we gaan doen. Kijk maar naar de foto's!
Eitjes breken kunnen wij als de beste, echt waar! High five!! Op het einde mogen we mixen! Wauw!!! Dat vinden wij tof! De mixer trilt in onze hand en daarvan moeten we lachen! Als  juf de mixer een beetje sneller laat gaan, moeten we gillen van plezier!

En dan pannenkoeken bakken, ondertussen mogen enkele vriendjes helpen of even wat anders doen in de klas. Ruken dekt ondertussen de tafel adh van een placemat met afbeeldingen op. Dank je wel Ruken!

Na de laatste speeltijd kunnen we de pannenkoeken opeten. Net als op restaurant mogen we met behulp van een menu (met foto's) kiezen wat we op de pannenkoek willen: witte suiker, donkere suiker, bruine suiker of choco! De bruine suiker en de choco vielen vooral in de smaak! Het was gewoon lekker smullen!! 

Groetjes juf Jolijn










































 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten