maandag 5 december 2016

Verslagje van een filmdagje, maandag 5 december 2016

Verslagje van een filmdagje, maandag 5 december 2016

1 topper op onze daglijn vandaag!!! De film van Sinterklaas!!!!

Hip hoi, hip hoi!!! 
Met busmaatschappij De lijn rijden we naar daar!! Afgestapt aan de halte, zien we op straat een mooi rood tapijt! Voor wie is dat? De kinderen beslissen dat het voor Sinterklaas is!! Geweldig!

In de hal van de bioscoop staan er ons pieten op te wachten! Pieten die snoepjes gooien, een zwarte piet die een gek trucje kan met de staf van Sinterklaas! Sinterklaas mogen we ook ontmoeten, we zingen het liedje 'Sinterklaas kapoentje' en leren hem het smoggebaar van 'dank u' en ' koek'. Dat vindt Sint echt bijzonder, de zwarte pieten proberen het ook eens. Wat moeten we lachen daarmee :-) 

En dan hup naar de fimzaal! We kiezen een goed plaatsje uit en de film kan beginnen!
Een fantastisch verhaal 'Sinterklaas en het mysterie op de stoomboot' :

 Dit jaar komt het Sinterklaasfeest opnieuw in gevaar!
Slechterik Dokter Vleugelaer en zijn handlanger Igor (Sven De Ridder) vermommen zich en spuiten 'blafspray' op alle cadeautjes. Zo krijgen alle kinderen straks de ‘blafhoest’ en enkel Dokter Vleugelaar heeft een medicijn dat hij voor veel geld verkoopt. Maar als ook de zwarte pieten in aanraking komen met het goedje, loopt de situatie op de stoomboot helemaal uit de hand.
Zeker omdat er ook een échte hond aan boord is die de zwarte pieten in Spanje gevonden hebben. Het is de verdwaalde hond van Sophie die hoopt dat de zwarte pieten haar lievelingsdier weer bij haar kunnen brengen.
Lukt het Sinterklaas en de zwarte pieten om de cadeautjes op tijd te ontsmetten én het hondje veilig thuis te brengen? 

 Onze kinderen konden zich helemaal uitleven, want de filmzaal was helemaal voor onze school. Dit wil zeggen dat we luidop mee konden juichen, zingen, dansen, blaffen als een hondje, .... :-) Geweldig!!

Na de film konden we leuk bijpraten tijdens een picknick in de hal van de Kinepolis! Lekker onze boterhammen opeten! En dan met de bus terug naar school. Wat een TOP dagje!

Groetjes juf Jolijn

























Geen opmerkingen:

Een reactie posten