dinsdag 10 november 2015

maandag en dinsdag 9 en 10 november 2015

Verslagje van ons dagje, maandag en dinsdag 9 en 10 november 2015

Hoi hoi,
maandag 9 november zijn we gestart met een 'gevaarlijk' verhaal nl 'Ik zou wel een kindje lusten'.

Een grappige verhaal van een familie krokodillen die bananen eten. Maar op een dag wil kleine krokodil een kindje eten. Mama en papa krokodil proberen hem te verlekkeren met worst of taart, maar kleine krokodil wil echt een kindje eten. Hij gaat naar de rivier en ziet daar een meisje zitten. Hij maakt zich klaar om aan te vallen. Maar het meisje is helemaal niet bang. Zij vindt kleine krokodil schattig, kriebelt hem en gooit hem dan in de rivier. Kleine krokodil snelt naar huis om veel bananen te eten, want dan wordt hij groot en sterk ... en dan kan hij later toch nog een kindje eten ;-)

In onze klas lag 's morgens al een reuze grote krokodil!!! Aaaahhhh!! Onze kids vonden het geweldig, ze waren nieuwsgierig, een beetje bang, .... voorzichtig aanraken!!! Kobe had ook een krokodil bij, die werd snel opgeblazen. Hé nu hebben we een papa, mama en kindje krokodil :-) (net als in het verhaal)

Het verhaal vonden onze vrienden hilarisch!! Wat een gekke krokodil en een kindje opeten .... dat mag niet!!!! 
Onze kids mochten het verhaal mee beleven, zich verkleden, ...
Zo deelde kleine krokodil in het begin allemaal bananensnoepjes uit mmm... lekker. Toch gek dat krokodillen bananen eten hoor ;-)
Ook leerden we dat waar krokodillen wonen, het heel warm is en de mensen een bruin huidje hebben. We kregen met wat kinderschmink wat bruin op onze handen. Ook mocht Kobe zich verkleden in de typische klederdracht! Leuk!
We speelden op de djembé en hapten als een krokodil. We oefenden ook hoe kleine krokodil zich klaar maakte om te springen! Hoe gek, maar toch ook leuk ;-)
Op het einde van het verhaal aten we ook allemaal onze banaan op, samen met kleine krokodil!

Op dinsdag gingen we tellen met kleine krokodil en zijn banaantjes.
Kobe en Isaac mochten een getal nemen (1 of 2) en zoveel tandjes indrukken. Isaac was een beetje angstig, dus kon Kobe hem fijn helpen.
Ruken en Mateo gingen bananen tellen en het juiste cijfertje erbij knijpen (wasknijpers). Daarna mocht Mateo verder oefenen: hij dobbelde met een cijferdobbelsteen en legde zoveel banaantjes klaar voor kleine krokodil! Super!!

Op onderstaande link kan je op youtube het verhaaltje vinden en samen met je kind bekijken:

 https://www.youtube.com/embed/Q30ka_xjIy4?rel=0

Veel plezier samen,
groetjes juf Jolijn

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten